Momsmæssig behandling på udgifter til julegaver- og arrangementer.

Det er tid til at afholde julefrokost, samt at give julegaver til personalet, men der er nogle forhold, som der skal tages stilling til, før det kan vurderes hvorvidt der er momsfradrag eller ej. Hos BG revision har vi mange års erfaring med revision og kan blandt andet være behjælpelige med momsfradrag m.v.

Julegaver til medarbejderne

Der er ikke fradrag for moms til virksomhedens medarbejdere, som mange tror at der er.

Julegaver til kunder og forretningsforbindelser

Hvis gaven kan anses for en slags reklame, da er det muligt at fradrage hele momsen. Er der tale om en repræsentationsgave, da kan momsen ikke fradrages.

Bliver man i tvivl om hvorvidt gaven anses for en reklame eller repræsentation, da må man antage, at såfremt gaven ikke kan spises eller drikkes, og ikke har en udgift på over DKK 100 eks. Moms, så er der tale om en reklameudgift. Såfremt ovenstående kriterier ikke er opfyldt, da er der tale om en repræsentationsgave.

Julefrokost

Såfremt virksomheden afholder julefrokost i egne lokaler, da kan momsen ikke fradrages i momsregnskabet. Dog kan der fradrags for momsen, hvis der lejes madservice, borde og stole.

Hvis julefrokosten afholdes på en restaurant, kan der fradrags ¼ af momsen svarende til repræsentation. Gælder selvom medarbejdernes ægtefæller deltager i arrangementet.